TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Árpád és Kurszán. Magyar krónika

: Árpád és Kurszán. Magyar krónika

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar történelem Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

212 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632117840

tartalom:

Az Árpád és Kurszán a Medve nemzetségnek és a Levedi népének folytatása; a trilógia harmadik, befejező része. A mítoszok opálosan fénylő, tiszta forrásától eljutottunk a birodalmi külpolitika sötét, de lebilincselően izgalmas, bonyolult útvesztőjébe. 894-ben, a honfoglalás előestéjén Bölcs Leó bizánci császár követeket küld a magyarokhoz, megpróbálja rábeszélni őket, nyújtsanak segítséget a Birodalomnak a bolgárokkal vívott háborújához. A bizánci követséget Niketasz patrícius vezeti, akit Konstantinápolyban csak "Keménynek" hívnak. A magyarokat két főemberük: Árpád gyula és Kurszán kende képviseli. A találkozóra az Al-Dunánál került sor. A jelek szerint a magyarok hajlanak az egyezségre, pedig leendő ellenséggel, a bolgárokkal, szegről-végről rokonságban vannak: korábban egyazon államszervezethez, az onogur birodalomhoz tartoztak. Talán Árpád és Kurszán egy távolabbi cél érdekében szövetkezik Bizánccal? Vajon sikeres lesz-e az egyezség? És milyen következményekkel jár? Sajnos erről az időszakról egykoró magyar írásos emlékek nincsenek. Ám a bizánci források gazdagon tudósítanak a történtekről; a magyarok tárgyalópartnereiről: Bölcs Leóról és kortársairól. Ez a könyv is a bizánci krónikák (egy nagyhatalom) nézőpontjából mutatja be az eseményeket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!