TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az 1848-1849-es magyar minisztériumok

: Az 1848-1849-es magyar minisztériumok

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Országos Levéltár kiadványai

Terjedelem:

650 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630542137

tartalom:

"Ez a kötet az 1848-1849-es első és második felelős minisztérium hatóság-és hivataltörténete. Bemutatja az 1848-as forradalmi változásokat követően, alkotmányos úton életre hívott Batthyány-kormány küzdelmét a törvényben is biztosított hatásköri és illetékességi jogok érvényesítéséért. Az első minisztérium lemondása után, 1848 szeptemberében a törvényhozó hatalom vette kézbe honvédelmi bizottmánya útján a végrehajtást is, felhasználva a minisztériumi hivatalszervezetet. A tavaszi győzelmek után elfogadott Függetlenségi Nyilatkozat a kormányzó Kossuth és a Szemere-minisztérium közös időszakát hozta. A műsorra veszi a felelős kormányzás követelésének reformkori történetét; elemzi az áprilisi törvények ez irányú intézkedéseit. Az új típusú kormányzás gyakorlatának vizsgálata során a minisztérium általános történeti bemutatása mellett a szerző sort kerít az egyes minisztériumok szakmai tevékenységének bemutatására is. Ennek keretében tárgyal szervezeti és személyzeti kérdéseket, beleértve az érdemi ügyintézőkről összeállított lexikális feldolgozást."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!