TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az erős fekete bég. Nádasdy Ferenc

: Az erős fekete bég. Nádasdy Ferenc

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korok és Emberek

Terjedelem:

287 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633269334

tartalom:

˝Nádasdy alakja úgy él a mai közvéleményben, mint a "rossz hírű" csejtei várúrnő, Báthory Erzsébet házastársa; esetleg mint a Fogyó Hold című Herczeg Ferenc-regény törökverő főhőse, akit kortársai roppant testi erejéről és fekete hajszínéről "erős fekete bég"-nek is neveztek. Ennél többet még a korszak ismerői sem tudnak róla. Pedig Nádasdy Tamás nádor és Kanizsay Orsolya fia már gyermekkorában királyfiak játszótársa volt a királyi udvarban. Később a Báthory-rokonság révén szoros kapcsolatba került Báthory István lengyel királlyal csakúgy, mint Báthory Zsigmond erdélyi fejedelemmel, s a magyar országgyűlésen a politikai ellenzék vezérévé lett a török kiverésének kérdésében. Fönnmaradtak e cél érdekében kifejtett nagyszabású hadszervezési reformjavaslatai, hadművészeti elgondolásai is udvari prédikátora és pártfogoltja Magyari István: Az országokban való sok romlásoknak okairól című művében. ˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!