TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az igazi Trebitsch

: Az igazi Trebitsch

Kiadás:

h. n., 1985

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

300 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632116429

tartalom:

˝Igen, ezúttal valóban az igazi Trebitschről van szó, nem arról a karikatúraszerű figuráról, aki Rejtő Jenő népszerű regényében, a Piszkos Fredben megjelenik. Arról a Trebitschről, aki a XX. század "legnagyobb" politikai kalandora volt. Ez a bizonyos Trebitsch-Lincoln Magyarországon született 1879-ben. Kalandos pályafutása, amely a Duna menti kisvárosból, Paksról végül is Sanghaj egyik buddhista kolostorába vezetett, bővelkedett a különleges fordulatokban és eseményekben. Az eredetileg zsidó származású Trebitsch elhagyva ősei hitét, protestáns lelkészként több országban is tevékenykedett, majd egy időre angol alsóházi képviselő lett. Közben különböző politikai és kémfeladatokat látott el. Mindmáig tisztázatlan, hány ország kémje volt voltaképpen egyidejűleg. Kalandvágy? Pénzhajhászás? Misztikum iránti vonzalom? Ezek kétségtelenül fontos szerepet játszottak Trebitsch-Lincoln életében. De hogy milyen volt valójában az igazi Trebitsch (és kora, "mely szülte őt"), ez igen érzékletesen kirajzolódik a neves külpolitikai újságíró, Gömöri Endre könyvében.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!