TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az Lándorfejírvár elveszésének oka e vót és így esött

: Az Lándorfejírvár elveszésének oka e vót és így esött

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Bibliotheca Historica

Terjedelem:

209 p., 12 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632074963

tartalom:

"Zay Ferenc (1505-1570). Délvidéki család sarja, padovai képzettségű humanista, aki jelentős katonai pályát futott be. Ott volt a mohácsi csatában, majd Ferdinánd hívéül szegődött, s több dunántúli csatában harcolt. 1548-ban Dobó István tiszttársa Egerben, 1550-ben az újonnan épített szolnoki vár parancsnoka. Érdemeit Tinódi is említi. 1553-1557 között Verancsics Antal portai követségének tagjaként Konstantinápolyban és Kis-Ázsiában járt. Hazatérte után a naszádosok, majd Kassa főkapitánya. Haláláig hűen kitartott Ferdinánd pártján, írásai nyíltan Szapolyai-ellenesek. Történeti beszámolója az emlékirat és a történetírás közti mezsgyén mozog: bennfentesnek látszó, ám nem mindig s mindenben megbízható munkái személyes hangú, szépírói erényekkel s az élőbeszéd hűségével előadott alkotások. Elbeszélői technikája, közvetlensége, a dialógus-helyzetek remek megörökítése révén prózája azt a benyomást kelti, mintha az események szemtanúja szólna az olvasóhoz."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!