TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Az óra mutatta az utat. Hazánk egy életút tükrében

, : Az óra mutatta az utat. Hazánk egy életút tükrében

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Sport Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

171 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9634008704

tartalom:

˝Egy törött kardpenge a nedeczei Nedeczky-család családi ereklyéje. A kardot Nedeczky Lajos, Trencsény vármegye főjegyzője viselte az oldalán, mígnem a díszes pengét inkább eltörte, de nem adta át a Bach korszak idején az idegen uralomnak. Dr. Nedeczky László egész élete ennek a családi hagyománynak az igézetében telt: idegen hatalmaknak soha be nem hódolt, emelt fővel tartotta a legendabeli törött kardot, őrizte a család becsületét. Nyíló értelmét tulajdonképpen az 1929-es angliai cserkész világdzsembori ragadta meg: ekkor kezdett nyelveket tanulni, s barátokat találni mindenütt a világban. Jogászdoktor és kitűnő vívó. A második világháborút Magyarországon a szovjet megszállás és a kommunista országlás követte. Nehezen elképzelhető, hogy ebben a környezetben hogyan volt képes talpon maradni ez a mélyen vallásos, a családi hagyományokat őrző, de korábban már gyárigazgató, aVittorio Mussolinivel (a Duce fiával) is baráti kapcsolatokat ápoló ember. De állva maradt! Börtönökön és B-listákon át - de állva. Életében talán ekkortól vette át a főszerepet a sport, a vívás. A vívásba menekült, és a vívás lett nemcsak a megélhetése, hanem az élete is. Mindazt az álmot, mindazt a romantikái, amit fiatalkorában ó maga megélt, megpróbálta megteremteni az általa vezetett, általa nevelt fiatalok számára is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!