TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Bajcsy-Zsilinszky. Írások tőle és róla

: Bajcsy-Zsilinszky. Írások tőle és róla

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

252 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

96309274497

tartalom:

"A kötet, amely Bajcsy-Zsilinszky Endre születésének századik évfordulója alkalmából jelenik meg, válogatott dokumentumokat tesz közzé irathagyatékából, mégpedig pályájának legjelentősebb szakaszából, az 1941 - 1944 közötti évekből, a megértésüket, kritikai feldolgozásukat segítő bevezetőkkel és jegyzetekkel. Külön érdeklődésre tarthatnak számot naplófeljegyzései, illetve azoknak a tervezett memoárja számára irodalmi ambícióval kidolgozott részletei: bizalmas politikai levelei, egy-egy memoranduma, illetve el nem mondott parlamenti beszéde. Helyet kap a kötetben befejezetlenül maradt programtervezete, amelyben kifejtette a magyar állam és társadalom újjáépítésének alapelveire vonatkozó általános, majd az alkotmányreformra, a követendő külpolitikára, gazdaságpolitikára vonatkozó részletes elgondolásait, a megvalósítandó földreform és általános társadalombiztosítás tervét. A kötet zárótanulmánya az ellenállási mozgalomban betöltött szerepét vizsgálja, azt a koncepcionális korlátain a döntő pillanatban túllépni tudó, a mártírhalállal is szembenéző hősies feladatvállalását, amellyel méltán emelkedett nemzeti történelmünk legnagyobbjai sorába."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!