TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Bécs és Pest-Buda a régi századvégen. 1765-1800

: Bécs és Pest-Buda a régi századvégen. 1765-1800

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

341 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631411370

tartalom:

A címlap árnyképeit 1779-ben egy göttingai diák, Karl Schubert készítette két évfolyamtársáról. A következő évtizedek Bécse és Pest-budája néz szembe itt egymással: két régi barát, Stadion gróf és Podmaniczky József báró. Könyvében a mintegy három évtizednyi időszakot átfogó felvilágosult abszolutizmus korát vizsgálja a neves történész, modern szemlélettel, összeurópai nézőpontból. Remekbe szabott portrékat olvashatunk a 18. századvég főszereplőiről és látszólagos mellékszereplőiről: Józsefről, aki "... nem az uralkodás zsenije volt - hiszen nem megnyerte, hanem eltaszította közvetlen munkatársait. Egyszerűen csak kivételes ember volt, a formabontó, a lázadó, a nyugtalan és nyugtalanító fajtából", továbbá Mária Teréziáról, Kaunitzról, Zinzendorfról, Sonnenfelsről. Fontos helyet foglal el a kötetben Magyarország és a Monarchia mindvégig különleges kapcsolata, melyet a szerző új levéltári adatok felhasználásával az összbirodalmi és európai politika keretein belül vizsgál. A történészi racionalitás és a kitűnő egyéni írói stílus szerencsés találkozása értékes esszével gazdagítja a 18. század második felének hazai történeti irodalmát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!