TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Bolyongások a mandsur népek között

: Bolyongások a mandsur népek között

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Bencsik Könyvesház

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Baráthosi Turáni Könyvei

Terjedelem:

170 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630382024

tartalom:

"Az 1903. év telét Tokióba értem meg. Karácsony napjára levelet kaptam itthonról. Boldogult Szily Kálmán őméltósága írta. Az állott ebben, hogy igyekezzem japáni tanulmányaim elvégzésével, s a levél vétele után menjek át Vladivosztokba, ott gyakoroljam be magamat az orosz nyelvbe tavaszig, mert öt évre biztosítva van részemre a megélhetésemhez szükséges összeg, s így elvégezhetem a reám várakozó feladatot. Ez a feladat volt az én ifjúkori álmaim megvalósulása, mert azt rótta reám, hogy keletről nyugatnak tartva végigjárjam az összes turáni népeket, s muzeálisan és nyelvileg felgyűjtsem őket. Az orosz-japán háború beleszólott, s én kénytelen voltam Indiákon keresztül hazatérni. A háború után kirobbant az orosz forradalom, s csak 1908-ra jöttek annyira rendbe Oroszország belső viszonyai, hogy az odavaló utazásra engedélyt lehetett kérni és kapni. Jelen kötetként az ősi természeti viszonyok között megmaradt turáni népek egyikével, a mandsu-tunguzok csoportjával foglalkozik. Ezek egyik törzse, a mandsuk, hatalmas államot alapítva meghódítják a kínai birodalmat, s uralkodójukat annak trónjára ültetve napjainkig urai voltak a négy és félszáz milliós kínai népnek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!