TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Bonfini magyar történetének forrásai és keletkezése

: Bonfini magyar történetének forrásai és keletkezése

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Humanizmus és Reformáció

Terjedelem:

251 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Bonfini Magyar története a XV. századi magyar történelem egyik jelentős dokumentuma, a mű forrásanyagával és keletkezésével kapcsolatos kérdések azonban mindeddig tisztázatlanok voltak. Kulcsár Péter tanulmányában ezt az alapvető hiányosságot pótolja a Magyar történet forrásainak, keletkezési helyének, idejének, szerkesztési módszereinek feltárásával. A források meghatározásával lehetővé válik, hogy állást foglaljunk a mű és a korabeli tudományosság viszonyának kérdésében. A keletkezés helyének rögzítése megbízható képet nyújt a Mátyás-kori művelődési és könyvtári viszonyokról, s egyben új adalékokkal gazdagítja a Corvina állományára vonatkozó ismereteinket. A tanulmány Bonfini életrajzához is új adatokat szolgáltat, és elemzi azokat a kezdeményezéseket, amelyeket a magyar történetírásban Bonfini indított el, s amelyek évszázadokra megszabták e tudományág céljait, módszereit, lehetőségeit.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!