TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Buda visszafoglalásának emlékezete 1686

Buda visszafoglalásának emlékezete 1686

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Bibliotheca Historica

Terjedelem:

607 p., tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630737809

tartalom:

"Mióta a törökök a 14. század derekán megvetették lábukat Európa délkeketi sarkában, százszámra készültek a kíűzésnek és - ennek előfeltételeként - a keresztény országok összefogásának lehetőségeit és módozatait tárgyaló tervezetek." Ezek a tervek a XVII. század végéig délibábnak bizonyultak, még a töröktől közvetlenül veszélyeztetett országok is csak nagy ritkán - akkor is csak nagy nehézségek közepette, időlegesen és átmeneti eredménnyel - tudták összehangolni törökellenes lépéseiket. Az 1680-as évek elején azonban a körülmények szerencsés együttállása folytán a Habsburg-birodalom olyan helyzetbe került, hogy megvalósíthatta az európai generációk egész sorának vágyálmát: megtörhette a török európai hatalmát. Ugyan az ún. felszabadító háború eseménymenete időben és térben is messze túlgördül 1686-on és Buda várán, mégis mindmáig ez él az egész eseménysor szimbólumaként az utókor emlékezetében, méghozzá teljes joggal: ez volt az a pont, amelyen a háború menete a szövetségesek számára végleg kedvező irányba fordult."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!