TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Café Atlantis. Híradás egy elsüllyedt világból

: Café Atlantis. Híradás egy elsüllyedt világból

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

292 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Vagy két éve, röviddel "Sanghajba menekültem" című könyvem megjelenése után, sokan fordultak hozzám levélben és személyesen azzal a kérdéssel, miért nem írok életemnek arról a szakaszáról is, amely megelőzte a hitleristáknak 1938 márciusában történt bevonulását Ausztriába. A könyvben ugyanis azt olvasták, hogy a Tanácsköztársaság négy hónapja alatt részt vettem a szocialista Magyarország építésében, hogy az ellenforradalom felülkerekedése után menekülnöm kellett s bizonyára a kortárs közelségéből láttathatnám azt a darab történelmet, amely 1919 és 1938 közé esik. Így határoztam el, hogy az előző két évtized eseményeiről is beszámolok az olvasónak. Nem naplószerűen, mert feljegyzéseimet a kalandos és bajmolt emigránssors megsemmisítette, csak töredékesen és úgy, hogy a fontosabb állomásokra, a kis sikerekre és a nagy buktatókra, a premier planban izzó képekre és a kortársak egyre fakuló sziluettjeire emlékezem. Ne várjon tehát tőlem senki pragmatikus történelmet; amit adni tudok, az színfoltok, jelenetek, történelmi csúcs- vagy mélypontok előhívása az emlékezet csorba lemezeiről.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!