TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Volt-e alternatíva? Magyarország a második világháborúban

: Volt-e alternatíva? Magyarország a második világháborúban

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

ISTER kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

139 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638587032

tartalom:

"Most közreadott írásaim közös vonása, hogy valamennyi a magyar hadsereg, a honvédség második világháborús szerepléséhez kötődik; a politika-, illetve a társadalomtörténet csak kis szerepet kap bennük. A magam részéről úgy gondolom, hogy a magyar hadsereg második világháborús katonai lehetőségei és kényszerhelyzete mind a trianoni békediktátumra vezethető vissza. A kérdés természetesen az: vajon történhetett volna-e másként a dolog, lehetett volna-e az ország sorsa más, alakulhattak volna-e másként az egyéni sorsok? [...1 Az akkori politikai és katonai vezetés tagjai a lehetőségek között "válogatva " bizonyára a legjobb megoldást szerették volna, s ennek megfelelően cselekedtek. Hogy a történelem őket igazolta, vagy másokat? Erre a kérdésre nem kerestem a választ. Egyet szererettem volna: hiteles források alapján megrajzolni egy olyan képet, amely mintegy öt évtizeddel az események után, még mindig elgondolkoztat bennünket a múltunkról. Arról a múltról, amely minden hibájával és erényével, bírálható, illetve dicsérhető elemével a miénk, s azt ebben a teljességében kell vállalnunk."(Szakály Sándor)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!