TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Deák Ferenc utolsó évei

: Deák Ferenc utolsó évei

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Éghajlat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

190 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638653809

tartalom:

"Deák Ferencről, a XIX. századi Magyarország kiemelkedő személyiségéről az elmúlt évtizedekben méltatlanul kevés elemző, méltató tanulmány jelent meg, Életútjának korszerű monografikus, tudományos áttekintése pedig máig hiányzik. A legátfogóbb műnek Ferenczi Zoltán 100 évvel ezelőtt írott háromkötetes Deák élete című írása számít. Egyénisége kétségtelenül nagyformátumú kortársai és küzdőtársai árnyékába került. Holott a "haza bölcsének", a "nemzet jogászának" nevét az egymást váltó generációk jól ismerik. Hiszen a XIX. századi Magyarország négy nagy korszakának, a reformoknak, az 1848-49-es forradalomnak és szabadságharcnak, majd az abszolutizmusnak s az azt követő kiegyezésnek, végül pedig a dualista rendszer kezdeti működésének egyaránt részesévé és alakítójává vált. (Ezúttal az utóbbi felvázolására teszünk kísérletet.) A nagy összefoglaló művek azonban - különösen az elmúlt évtizedekben - inkább Széchenyit, Kossuthot vagy éppen Eötvös Józsefet állították az érdeklődés homlokterébe, miközben Deák vélhetően az 1867-es kiegyezés előkészítésében játszott meghatározó szerepe miatt nem kapta meg a neki járó figyelmet. Mert a kiegyezés megítélését, létrehozása óta az egymásnak feszülő, eltérő vélemények, sőt indulatok kísérik."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!