TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei

"Diszharmónia és vakság". Széchenyi István utolsó napjainak dokumentumai

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

425 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632079698

tartalom:

"Az 1859-es katonai vereség után a meggyengült Habsburg hatalomnak fokozódó belpolitikai nehézségekkel kellett szembenéznie. Gustav Georgen döblingi elmegyógyintézetben egy öregember várta izgatottan a nagypolitika eseményeit. A vesztett háborút követően időszerűnek látta, hogy jogfosztott nemzete érdekében ismét fölemelje szavát s cselekedjék. Július 22-én a birodalmi külügyminisztert fogadta lakosztályában, majd az ősz folyamán egyre nagyobb hatósugarú röpirat- és sajtókampányba kezdett - ehhez keresett és talált szövetségeseket. Magas rangú politikusok, miniszterek, a rendőrhatóság alkalmazottai már 1858 novembere óta figyelemmel kísérték a döblingi tébolyda lakójának politikai tevékenységét. Egy levéllel hívta föl magára a figyelmet, melyben azzal fenyegette meg a Magyar Tudós Társaság igazgatótanácsát, hogy amennyiben belenyugszik abba, hogy a magyar Akadémia nyelve német legyen - megvonja alapítói támogatását. Levele számtalan másolatban terjedt el Magyarországon."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!