TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Egy döntés története

: Egy döntés története

Kiadás:

Budapest, 2008

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Németország története Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

339 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789632271491

tartalom:

"Hogy történt? Mi történt? Kinek vagy inkább kiknek a döntésén-belátásán múlott, hogy a hazánkban tömeggé növekedett NDK-s menekültek, az NSZK nagykövetségén összezsúfolt keletnémetek előtt megnyílt a magyar-osztrák határ? A svájci-magyar Oplatka András könyve a nyolcvanas évek Magyarországának legvégére kalauzol bennünket, páratlanul izgalmas háttéranyagot szolgáltatva, nemzetközi összefüggéseket, diplomáciai csatározásokat felvillantva legújabb könyvében. Mindezt úgy, hogy Gorbacsov és Németh Miklós, valamint az akkori európai politika számos meghatározó résztvevője megszólal a kötetben. Oplatka, aki egyaránt otthonos a magyar, az orosz és a nyugati kultúrában, a korszak jellegzetes viccét is felidézi, amikor a nyolcvanas évek végéről beszél: "Ha valaki Párizsból Moszkvába vagy Moszkvából Párizsba utazik, és félúton Pesten megáll, bármelyik irányba tart, azt hiszi: már megérkezett." Ennek a felemás, már-nem és még-nem országnak a kormánya és ellenzéki politikusai keresik a járható utat az akkori Kelet és Nyugat között. A borítón lévő fotót Szabó Barnabás a helyszínen készítette."

leírás:

A könyv lapjainak alja enyhén megázott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!