TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Egy emigráns alakváltásai. Zerffi Gusztáv pályaképe. 1820-1892.

: Egy emigráns alakváltásai. Zerffi Gusztáv pályaképe. 1820-1892.

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

330 p. 14 t.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963054136x

tartalom:

"Zerffi Gusztáv pályaképe nem pusztán esettanulmány: a monográfia célja sokkal inkább azoknak a közegeknek a vizsgálata, amelyekben - mint reformkori magyar újságírás, 1848-49 közélete, az ellenforradalmi korszak osztrák kémszervezete és a viktoriánus brit tudományosság - Zerffi aktív szerepet játszott. Pályáját, éppen szélsőségeiben, a forradalmak utáni világ paradox módon hű tükrének látom. Zerffi egyszemélyben próbálta kiaknázni csaknem mindazokat a lehetőségeket, melyeket értelmisége számára e kor felkínált. Zavarbaejtő sokarcúsága már-már irodalmi alkotások "rossz" alakjait, az antihősöket idézi: életútja mintha több jellegzetes sorsból szövődnék össze. Ezért és ennyiben tekintem a gyökértelen, mindenfajta nemzeti, politikai, világnézeti és morális kötelékektől mentes, "világpolgár" típusának. 1849 utáni útjának feltárása 19. századi emigránsvilág társadalomlélektanának megismeréséhez is közelebb vihet. S egy módszeres köpönyegforgató életpályájának elemzése talán az autokrácia működésének megértésében is segíthet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!