TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Egy klinika élete a Rákosi korszakban. Emlékeim a Haynal klinikáról

: Egy klinika élete a Rákosi korszakban. Emlékeim a Haynal klinikáról

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Heraldika Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638564547

tartalom:

˝- Örülök, hogy látom Haynal elvtárs - köszöntötte Ratkó Anna egy fogadáson Haynal Imre orvosprofesszort. - Miniszter Asszony - volt a halk, nyugodt válasz -, ha Ön engem elvtársnak nevez, a szavaknak nincs többé értelme. Ha ezt közönséges halandó merte volna így a szemébe mondani a Rákosi-korszak egyik kiemelkedő vezetőjének, bizonyára hosszú éveket töltött volna rabságban, de a professzornak olyan emberi és szakmai tekintélye volt, hogy nem esett bántódása. [...] Nemsokára kérlelhetetlenül eljött a "fordulat éve" amikor a kommunista párt erőszakkal magához ragadta a hatalmat. Megkezdődött az államosítás, a régi vezetők eltávolítása - többnyire egyenesen a börtönbe -kezdetét vette az intézményes, szovjet típusú diktatúra. Haynal professzort azonban a helyén hagyták, bár köztudott volt "reakciós" szemlélete, kommunistaellenessége, nemesi származása és - horribile dictu - még Horthy vitézi rendjének is tagja volt. De a "Haynal Klinika" már úgy megalapozta hírnevét, hogy sok vezető politikus, művész és tudós inkább ott keresett gyógyulást saját vagy családtagja részére mint a "kiemelt káderek" gyógykezelésére kialakított kútvölgyi-úti úgynevezett "pártkórházban". De azért a hatalom Árgus száz szemével figyelte a klinika és vezetőjének életét s munkáját. Erről az életről és munkáról számol be a szerző mint résztvevő szemtanú.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!