TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Együtt Európában. Útitárs, Oslo-Bécs 1971

Együtt Európában. Útitárs, Oslo-Bécs 1971

Kiadás:

Bécs; Oslo, 1971

Kiadó:

Útitárs

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Egyetemes történelem Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

219 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az élet maga hívta létre a jelen kötet alapjául szolgáló találkozókat. Oslói diáktanyán 1959 őszén egyetemi hallgatók tűnődtek azon, ha nem rendezünk valamilyen magyar diáktalálkozót, aligha alapíthatunk valaha is magyar családot. Kérésükkel lelkészükhöz, Terray Lászlóhoz fordultak. Segítségével szervezték meg 1960 nagyhetén Norvégiában a trysili sítábort. Ez lett azután - antidatálva - az Európai Magyar Evangéliumi Ifjúsági Konferencia első találkozója. Haladóknak konzervatívok, maradiaknak túl sebesen lépők, klerikálisoknak avantgardek, szekularizáltaknak ortodoxok, a még mindig kész megoldásokat keresőknek túlzottan vívódók, kritikusok, az igazságért harcolók, az eredményeket készpénzként soha el nem fogadók voltak a konferenciák. Trysilt követte Salzerbad (Ausztria), a hideg Dymchurch (Anglia), Radevormwald (Németország) összkomfortos kényelmével és Slagelse (Dánia). Oslo diákjai Trysilben elérték céljukat. Azóta családi körben, a hétköznapok mindennapi természetességével ápolják anyanyelvi kultúránkat; de a konferenciák is megrendezésre kerülnek, évente legalább egyszer és anyagi erőnkhöz képest időnként megjelenik egy-egy ilyen összefoglaló kötet a konferenciákon elhangzott előadások anyagából."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!