TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Életemnek emlékezete

: Életemnek emlékezete

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633269490

tartalom:

˝Én Lipthay András jóllehet súlyos nyavalyában, de elmémben friss és egésséges lévén teszek illy rendelést Kegyelmetek előtt...˝ Ezekkel a szavakkal kezdte végrendeletét 1714. szeptember végén az akkor 66. évét taposó öreg huszár, akinek teste megfáradt ugyan a több évtizedes katonaélet során, de szellemi ereje töretlen maradt. Ezt bizonyítja az 1710-es évek elején írt Életemnek emlékezete, melyet több mint két és fél évszázaddal születése után most először tarthat kezében az olvasó. Különlegessége, hogy belőle egy élete végéig császári szolgálatban álló katonatiszt pályája bontakozik ki, aki a főhadnagyi rangból az ezredesiig emelkedett, miközben bejárta a Habsburg Birodalom szinte minden táját. Lotharingiai Károly oldalán harcolt a török ellen, a felvidéken Thököly kurucai ellen, majd a spanyol örökösödési háború színterein, ahol francia fogságba is esett. Kiszabadulása és szerencsés hazatérése után a Rákóczi-szabadságharc ellen küzdött nyugállományba helyezéséig. Ekkor írt naplója becses dokumentuma a korabeli katonai életformának és mentalitásnak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!