TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Engwer-Saecel. Kontinetális angol-szász hangtan nyelvtan olvasókönyv. Az angol eredeti rövid magyar kivonata

: Engwer-Saecel. Kontinetális angol-szász hangtan nyelvtan olvasókönyv. Az angol eredeti rövid magyar kivonata

Kiadás:

Budapest, 1939

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Magyar történelem Nyelvészet Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

79 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝ - Előszóféle a sok faji és nyelvi fantazmagória eloszlatásának történetéhez. Fantazmagóriák egy elszigeteltség körül - Magyarság elszigetelten élt egyéni, nemzeti, kulturális tulajdonságaival Európa kellős közepén. Úgy tudtuk, mindössze ezer esztendeje. Az elkülönülés eredetének titokzatossága nem ok nélkül izgatta a bel-és külföldi tudományos és áltudományos köröket. Úgy a mai, mint a régebbi időkben. Régi időkben a tudomány krónikások feljegyzéseiben konzerválódott. Bár fogalmuk sem volt a pontos geográfiáról, menten megállapították, hogy Ázsiából jöttünk. Fogalmuk sem volt a fajtudományról, de ránk fogták a "héber" eredetet. Anonimus, Kézai félreértve a középkori arab, perzsa, görög krónikások Ibn Rosteh, Gardesi, Constantinos többnyire "Turk"-okra vonatkozó írásait, kisütötték rólunk ezeket a tévhiedelmeket. Ezek nyomán indult el téves vágányon az összehasonlító nyelvtudomány két alosztálya.[...] - Előszóféle a sok faji és nyelvi fantazmagória eloszlatásának történetéhez. Fantazmagóriák egy elszigeteltség körül - Magyarság elszigetelten élt egyéni, nemzeti, kulturális tulajdonságaival Európa kellős közepén. Ugy tudtuk, mindössze ezer esztendeje. Az elkülönülés eredetének titokzatossága nem ok nélkül izgatta a bel-és külföldi tudományos és áltudományos köröket. Ugy a mai, mint a régebbi időkben. Régi időkben a tudomány krónikások feljegyzéseiben konzerválódott. [...] Felfedezésem megdönti azt a mai napig bevett történelmi fikciót, hogy a magyar nemzet ide Kr. u. 900 körül bevándorolt, ellenben feltünteti azt a bizonyságot, hogy - az angol nemzet vándorolt ki innen cca 1500 esztendővel ezelőtt...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!