TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Erdély választott fejedelme. Rákóczi Zsigmond

: Erdély választott fejedelme. Rákóczi Zsigmond

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Zrínyi Katonai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korok és Emberek

Terjedelem:

229 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633263638

tartalom:

Rákóczi Zsigmond a magyar történelemben kiemelkedő szerepet játsztó Rákóczi-dinasztia megalapítója, I. Rákóczi György atyja. Katonai tehetsége és kiváló gazdasági érzéke révén szinte az ismeretlenségből küzdötte fel magát a tizenhatodik század végi arisztokrácia legfelső köreibe. Születésekor a család társadalmi állását tekintve senki sem gondolhatta, hogy mérhetetlen birtokok ura, Eger főkapitánya, a király tanácsosa, majd késő öregségében - ha csak rövid egy esztendőre is - Erdély választott fejedelme lesz belőle. Erejéből a reformáció buztgó pártfogására is futotta; az ő támogatásnak köszönhette megjelenését Károlyi Gáspár bibliafordítása. Életét tömören így summázta temetési beszédében udvari prédikátora, Miskolczi Csulyak István: "Ő adott a Rákóczi nemzetnek nagyságos nevet és böcsületet." A Zrínyi Katonai Kiadó most útjára bocsátott életrajzi sorozatának egyik kezdő kötetéből egy erős, határozott egyéniség mindeddig homályba burkolt képének körvonalai bontakoztak ki.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!