TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Érzelmes utazás

: Érzelmes utazás

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631415201

tartalom:

˝Fejtő utazása idején 26 éves, könyve 1937-ben jelent meg először. Ekkor már eltávolodott illegális kommunista múltjától, túl van 1933-as börtönbüntetésén. 1949-ben, az Espritben publikált Rajk-per elleni írásával szakít végleg a magyarországi politikai élettel, azóta külföldön (Neuilly) él. Tanulmányai, cikkei (irodalom, szociálpszichológia, politikatörténet) a Nyugatban, a Korunkban - utóbb párizsi és londoni kiadóknál jelentek meg. Az Érzelmes utazás külső színtere Zágráb és Dalmácia. Igazi értelmiségi regény ez (napló, családtörténet, filozófia, útirajz) - ha az az értelmiségi, aki félti a kultúrát, aki irtózik mindenféle dogmától, aki kíváncsi figyelemmel kíséri a népek sorsát s önnön bonyolult lelkének rezdüléseit is. Ez az elegánsan nosztalgikus, finoman árnyalt, modern magyar "Érzelmek iskolája" a fiatalok s az idősebb korosztály érdeklődésére egyaránt számíthat. Ötven évvel az első kiadás, az új megjelenés alkalmából kiadónk kérésére a szerző előszót írt a könyvéhez.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!