TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Erzsébet királyné

: Erzsébet királyné

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

659 p., 12 t.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630747146

tartalom:

"A császárné a legszebb asszony a világon" - írja gyámfia lelkes szavai alapján Széchenyi a naplójába, egy másik helyütt pedig asszonyi angyalnak nevezi, aki a magyarság jogaiért és érdekeiért hajlandó még felséges férjével is szembeszállni. Ez a két dolog, a csodálatos szépség és az őszinte magyarbarátság magyarázza, miért volt I. Ferenc József szerencsétlen sorsú feleségének mindig is kultusza Magyarországon. Brigitte Hamann, a jeles osztrák életrajzíró-történész legújabb Erzsébet-könyve pedig már csak azért is érdekes-értékes olvasmány számunkra, mert elsőnek dolgozta fel a szép királyné költészeti hagyatékát. Hamann nem idealizálja hősnőjét, nemcsak az elragadtatás szavait ismeri, hanem a királyné személyiségének nehezen kezelhető tulajdonságairól is ír. Finom a lélekrajz, a versek elemzése, a társaság (sőt olykor a társadalom) képe, megtudjuk, hogy Erzsébet egyetlen politikai kiállása valóban az volt, hogy minden tőle telhető módon igyekezett előmozdítani a magyar kiegyezést. A kötet érdekes, egyéni portrét rajzol egy nem mindennapi egyéniségről a gondtalan bajorországi gyermekkortól a fényes bécsi napokon, a budai koronázás pompáján és a királyné nyugtalan világkóborlásain át egészen genfi meggyilkoltatásáig.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!