TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Eszterházy Miklós nádor 1583-1645

: Eszterházy Miklós nádor 1583-1645

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar életrajzok

Terjedelem:

171 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Kettős veszedelem fenyegeti az életrajzírót munkája közben. Az egyik az, hogy elfogulttá válik a személy iránt, akinek életét és jelentőségét kutatja: mégpedig ritkábban úgy, hogy vele szemben ellenszenvvel viseltetik, gyakrabban pedig azáltal, hogy róla csak jót akar föltételezni. Természetes is, hogy így van. Hiszen ha a valóságnak megfelelő képet akar rajzolni magának, eleven embert és nem élettelen árnyékot, egészen bele kell élnie magát annak egyéniségébe, valósággal eggyé kell forrnia vele a rekonstrukció munkája közben, hogy el tudja képzelni, hogy meg tudja magyarázni a lélek belsejét, a cselekvések mozgató rugóit. Az ő írásait forgatja, az ő életét követi lépésről-lépésre, mintegy hősének társaságában él hónapokon, vagy éppen éveken keresztül s azalatt gondolkozását kitölti, életének egész tudományos oldalát lefoglalja. [...] A másik veszedelem életrajzírás esetében abban áll, hogy a történetíró mindent saját tárgyán keresztül figyel és szinte kikerülhetetlenül abba a hibába esik, hogy hősének jelentőségét túlértékeli.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!