TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Európa és a Rákóczi-szabadságharc

Európa és a Rákóczi-szabadságharc

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Egyetemes történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

319 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630520095

tartalom:

II. Rákóczi Ferenc fejedelem születésének 300. évfordulója alkalmából 1976-ban a Magyar Történelmi Társulat háromnapos nemzetközi tudományos konferenciát rendezett az 1703 és 1711 közötti kuruc szabadságharc kérdéseinek megvitatására. Hazai és külföldi történészek ismertették a legújabb kutatások eredményeit. Az előadások felölelték a szabadságharc minden kérdését, foglalkoztak a politikai és katonai eseményekkel, a diplomáciai és művelődési törekvésekkel. Mi volt a felkelők célja? Hogyan képzelte a fejedelem és környezete a független magyar államot? Mik voltak azok a külső és belső nehézségek, amelyek végül a szabadságharc bukásához vezettek? A régebbi történetírás gyakran önmagukban vizsgálta a magyarországi eseményeket. Az itt közölt tanulmányok viszont nemzetközi környezetbe és az európai fejlődés egészébe ágyazzák Rákóczi törekvéseit és a szabadságharc történetét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!