TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Európa tavasza 1848

Európa tavasza 1848

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Uj Idők Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Magyar történelem Egyetemes történelem Európa

Terjedelem:

456 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Mindenkit nyugtalanít, ha bevezet egy könyvet, anélkül, hogy annak tartalmát a legnagyobb határozottsággal jóváhagyhatná, amit azért nem tehet meg, mert az emberi tudás korlátolt. Mégis hiszem, hogy ez a könyv sikerült. Első kísérlet a maga nemében, nemzetközi, közös munkával megrajzolni egy történelmi kort.
Egészen napjainkig, minden ország történetét saját tudósai írták meg. El lehetne-e képzelni, hogy a franciák elfogadják hazájuk olyan történetét, amit egy angol írt meg? Hogy angol gyerekek ilyent olvassanak, az ellen senkinek se lehet kifogása. De az ellen mindenki tiltakoznék, hogy ilyen könyvet francia gyerekek kezébe adjanak. Ezt háborús kihívásnak tekintenék, és rögtön megíratnák egy franciával – Anglia történetét.
A világnak ez a nézőpontja a legjobb bizonyítéka annak; milyen tárgyilagos a történelem... És ez ma igazabb, mint valaha! A becsületes szellem szomorúan tapasztalja, milyen retrográd korban élünk. Ahelyett, hogy az elmúlt évek megértés és egység felé vitték volna az emberiséget, egyre jobban bezárták a nemzetiség könyörtelen, szűk korlátai közé. Mindenkit boldogan köszöntünk, aki igyekszik ezeket a falakat ledönteni, ha csak szimbolikusan is, de igyekszik leszedni az emberiség nyakáról a fojtogató acél nyakörvet. Az utolsó években volt alkalmunk, sajnos, tapasztalni a szimbólumok rettenetes erejét. Ez a könyv elől jár ebben az igyekezetben. Nincs benne semmi a nacionalista méregből, abból a fejlődésellenes sovinizmusból, ami nem arra tanít, hogy szeressük szülőhazánkat anélkül, hogy ezért gyűlölnünk kellene más népeket, hanem egy mindenre elszánt kalandorcsapattá akar nevelni, akik egyedül akarnak uralkodni, vagy legalább is elsők akarnak lenni, egy egymást marcangoló világban akarnak a csúcson tündökölni...

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!