TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Európai magyarság

: Európai magyarság

Kiadás:

Budapest, 1946

Kiadó:

Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Ujházy György könyve a magyar történelem különös ragyogású lapjait mutatja fel. Zsigmond arca lebben elénk, amint a nagy zsinaton összekovácsolja a bomladozó nyugati egyház egységét; az apró betűk mögül Szent László fenséges alakja magasodik ki, III. Béla, a hajdani bizánci cézár, Nagy Lajos, aki a magyar jogart három tenger tükrén csillogtatta; Misztótfalusi Kiss Miklós, az egész művelt világtól megcsodált betűmetsző; Jessenius eques Hungarus, a prágai vérpad hős mártírja; a Sorbonne ifjan elhunyt Bethlen deákja, akinek fehér paripája az épülő Párizsban követ hord, és Zsámboki János, a monstrum eruditionis. Az utolsó fejedelem, Gécse Kelet emésztő tüzében égő szeme, fiának a föld első szentté avatott királyának mosolytalan komoly ága, Pázmány mély magyarsága, Zrínyi hadakozó daliássága, Mátyás kultúrszomja, IV. Béla világhorizontját átfogó tekintete... Mennyi akarat, áldozat, harc, küzdelem, élet s mind a kereszténység egyetemébe olvadó európai magyarságért! Erről szól a Documenta Hungarica. Dokumentálva kis népünk erőfeszítéseit és áldozatait a nagy világért. Az emberért. És dokumentálva, hogy igaz magyarnak lenni minden időkben azt jelentette: igaz embernek lenni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!