TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Exegeticon

: Exegeticon

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Hadtörténelem Latin nyelv

Nyelv:

Latin

Sorozat:

Új Történelmi Tár

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630566508

tartalom:

"A XVI. századi Európában a török kiűzésével számos hadtudományi írás foglalkozott. Közülük az egyik legérdekesebb az Exegeticon, mely - eredeti nyelvén, nyomtatva - itt lát először napvilágot. Szerzője Pécsi Kis Péter deák személyesen is ismerte a törököt, katonaként küzdött ellene, 1541-ben álruhában többször kikémlelte táborukat, és gyermekkori barátjától - aki török fogságba kerülve a szultán bizalmasa lett - szintén sok mindent megtudott a török hadviselés titkairól. Ezen élettapasztalatok és információk birtokában született meg az Exegeticon, Kis Péter válasza a kor legégetőbb kérdésére. A művet életszerű részletek, megfigyelések - például a törökök étkezési szokásairól, higiénés körülményeiről, harcmodoráról -, továbá jól képzett, korabeli miniátor által - a török és a magyar táborról, a keresztények győztes csatájáról - festett illusztrációk teszik páratlanul értékes forrássá. Kötetünk tartalmazza az Exegeticon írójának eddig ismeretlen életével kapcsolatos okleveleket is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!