TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Felkelés! Egy nemzet küzdelme: Magyarország 1956

: Felkelés! Egy nemzet küzdelme: Magyarország 1956

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Gede Testvérek

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

661 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639298522

tartalom:

"Az 1956-os magyar felkelés egy nemzet spontán forradalma volt, a moszkvai uralom és a nép iránt közönyös funkcionáriusok ellen, akik egy bő évtized alatt Magyarországot a marxista nyomor vermévé változtatták. Ám a nemzeti szellemnek e lobogása rövid életűnek bizonyult: a Szovjetunió brutálisan leverte a felkelést, ami megrázta a nyugati világot. A teljes történetet Irving ismerteti elsőként, aki a történelmi anyag és dokumentumok kutatása során eljutott Moszkvába, Münchenbe, Genfbe, Párizsba, Londonba, New York-ba, Veronába, Rómába és Madridba, ahol felkereste a túlélőket és bepillantott a CIA, a Szabad Európa Rádió és az amerikai diplomácia szerepére vonatkozó, korábban hozzáférhetetlen jelentésekbe. Áttanulmányozta Eisenhower irattárát. Moszkvában meginterjúvolta a Magyarország meghódítására küldött csapatok parancsnokát. Torontóban elbeszélgetett Kopácsi Sándorral, az egykori budapesti rendőrfőkapitánnyal. Több alkalommal Budapestre látogatott, ahol elbeszélgetett szemtanúkkal és azokkal is, akiket Nagy Imrével együtt bebörtönöztek, tőlük új dokumentumokat és fényképeket kapott. A korabeli amerikai ügynökségek által végzett kikérdezésekről készített jelentések százait használta fel, és ezt az anyagot alátámasztotta a Magyarországra akkreditált diplomaták és az ide látogató nyugati újságírók naplóival."

leírás:

Ajándékozási bejegyzéssel a címlapon.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!