TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Gál Sándor életrajza, avagy a székely ezredes, aki nem engedett a 48-ból

Gál Sándor életrajza, avagy a székely ezredes, aki nem engedett a 48-ból

Fordító:

Kiadás:

Csíkszereda, 2006

Kiadó:

Pallas-Akadémia Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Bibliotheca Transsylvanica

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9736651398

tartalom:

"Az 1848 - 1849-es forradalom és szabadságharc irodalma újabb magyar nyelvű kötettel gazdagodott. Olyan könyvvel, amely Gál Sándor ezredesről szól, akinek 1848 őszétől fontos, telétől pedig meghatározó szerepe volt a székelyföldi események alakításában egészen a szabadságharc eltiprásáig. A kötet szövegének elemzésekor arra a következtetésre jutunk, hogy tulajdonképpeni szerzője nem lehet más, mint maga Gál Sándor. Ugyanis a szöveg fordulataiból, a forradalom és szabadságharc nagy kérdéseiről szóló vélekedésekből, vallomásaiból az ő stílusára, habitusára ismerünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy a feltüntetett szerzőknek ne lett volna köze a kötet összeállításához, sőt a szövegalkotáshoz is, de - ez véleményünk szerint - csak a közvetlen közvetítők szerepe lehetett: mindvégig Gál Sándor véleményét tolmácsolták. Nyereségnek könyvelhetjük el ennek a kötetnek a megjelenését. Gál Sándor látásmódja beleillik a magyar szabadságharc mentalitástörténetébe. Gál Sándor ezredes a magyar szabadságharc hősei közé tartozik, emlékéről nem feledkezhet meg az utókor. Ezért is örvendetesnek tartjuk azt, hogy Zágoni Zsolt fiatal, kezdő kutatóként is felismerte az emlékirat értékét, s olasz eredetiből magyarra fordította."

Egyed Ákos

Állapot:

hibátlan

Ár:

2 400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!