TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Gólyavári esték. Előadások a magyar történelemről

Gólyavári esték. Előadások a magyar történelemről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

RTV - Minerva

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gólyavári esték

Terjedelem:

372 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632233115

tartalom:

Több évvel ezelőtt a Televízió néhány munkatársával nagy álmodozó tervezgetésbe kezdtünk: a világtörténelemről akartunk televíziósorozatot készíteni. A néző az eredeti helyszíneken barangolhatott volna és a legjobb szaktudósok „történelmi idegenvezetése” biztosította volna az elmélyedt tájékoztatást. Már készültek a tervezetek és elképzeltük, hogy Hahn István professzor az Akropolisz lábánál és a Forum Romanumon igazít útba az ókori világról, míg Manchesterben Eric Hobsbawm az angol ipari forradalom idején épült munkásházak között és egykori gyárak bejáratánál vázolja, miért éppen Angliában kezdődött a folyamat. Ezek az álmok azonban akkor nem válhattak valóra. S ekkor, váratlan fordulattal született meg egyik televíziós kollégánk, Hanák Gábor ötlete: ha nem megy a látványos, az eredeti színhelyeket, emlékeket bemutató, dokumentumokat felvonultató, csak a legkiválóbb nemzetközi szakértők rövid magyarázatával irányított „televíziós” műfaj, akkor kísérletezzünk az ellenkező véglettel. Ne „televízióskodjunk”, még képek, illusztrációk bemutatásától is tartózkodjunk: vegyünk fel hagyományos egyetemi előadásokat, hagyományos egyetemi előadóteremben, valódi diákhallgatósággal, a vizsgált korok és témák hazai kutatóinak bevonásával. Az elképzelés legalább annyira magától értetődő volt, mint amennyire meghökkentően szokatlan. „Elbírja”-e a képernyő (és természetesen a néző-hallgató közönség), hogy egyetlen ember az egyetemi katedrán 35—40 percen át beszél, magyaráz? Elbírta!

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!