TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Hadak útján. Verses magyar történelem

: Hadak útján. Verses magyar történelem

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1966

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

326 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Valahányszor támad az ellenség, a monda ígérete szerint megjelenik a "hadak útján" Csaba királyfi seregével, hogy megvédje népét. Ha nem is a mondabeli hun vitézek, de népünk harcoló fiai, az egymást követő évszázadok során, hányszor vágtattak a hadi utakon, a csatamezőkön! Népünk történelme szakadatlan harc, küzdelem a fennmaradásért, a függetlenségért és a szabadságért. Költőink féltő vagy büszkén csillogó szeme egy pillanatra sem fordult el történelmünk eseményeiről. Költészetünkben, a verssorok lüktető áradásában történelmünk is ott tükröződik. Ez a kötet, amelyben Csanádi Imre a magyar történeti tárgyú versek színe-javát gyűjtötte össze, nem helyettesíteni akarja a történelemkönyveket, inkább azt akarja elősegíteni, hogy a történelem ne holt anyag, hanem hatékony, átélhető élmény legyen az ifjúság számára. A vers a művészi láttató erő: a kép, a ritmus segítségével élővé varázsolja a múltat, könnyebbé teszi egy, a maitól különböző világ megértését. Antológiánk jó szolgálatot tehet az iskolai könyvtárakban a történelemtanítás segédkönyveként, szakkörök munkájában, sőt ünnepek, évfordulók alkalmával is. A jegyzetek megkönnyítik a tárgyszerű tájékozódást, hozzákapcsolják a verseket az iskolában tanult történelmi ismeretekhez. Engel Tevan István művészi illusztrációi még elevenebbé, képzeletet mozdítóbbá teszik a gyűjteményt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!