TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Herman Ottó és a társadalmi-nemzeti felemelkedés ügye. Kísérlet a demokratikus ellenzékiség érvényesítésére a dualista Magyarországon

: Herman Ottó és a társadalmi-nemzeti felemelkedés ügye. Kísérlet a demokratikus ellenzékiség érvényesítésére a dualista Magyarországon

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

182 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630534002

tartalom:

"Kortársai titokzatos különcnek tartották, a halála utáni évtizedekből visszatekintők gyakran megmosolyogták reménytelen kisebbségi helyzetéből a hatalommal konokul dacoló, morális elveihez "korszerűtlenül" ragaszkodó alakját. Európa-szerte elismert tudósként s a függetlenségi ellenzék tagjaként a magyar nép műveltségének emelésére, Magyarország függetlenségének helyreállítására, a dualista rendszer antidemokratikus jellegének megváltoztatására törekedett. Erdődy Gábor nem a megszokott életrajzi keretek között mutatja be Herman Ottó pályáját. A tudós, a gondolkodó, a közéleti ember és a politikus tevékenységét a belső összefüggések szem előtt tartásával, tematikus rendben követi nyomon. Herman helyét az egykorú tudományos és politikai életben mindenekelőtt kivételesen gazdag levelezésére, hírlapi cikkeire, szakfolyóiratokban megjelent tanulmányaira és a parlamenti naplókra támaszkodva jelöli ki, rámutatva a demokratikus ellenzéki útkeresés dilemmáira és útvesztőire a belső önkorrekcióra alkalmatlan dualista rendszerben, a forradalmi átalakulás lehetőségeit nélkülöző korban."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!