TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Hódoltságban. I. magyar történelmi konferencia az elnyomás évtizedeiről

Hódoltságban. I. magyar történelmi konferencia az elnyomás évtizedeiről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Zrínyi Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Ötvenhat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

291 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633271789

tartalom:

"Ez a könyv az első olyan elemző összefoglalás, amelyben a történelm alakítói, résztvevői, áldozatai, megkínzottai kimondják, tanúsítják, hogy a magyarság 1956-os őszi forradalma a megelőző történelmi és társadalmi folyamatok egyenes és elkerülhetetlen következménye volt. Ha azt kérdezzük, hol is kezdődött 1956 előtörténete, a válasz csakis ez lehet: a csírái a magyar történelem mélyén rejlenek. Ezek bizonyos sápadtsággal napfényre kerültek a Trianonban történtek után, majd 1945-öt követően, amikor folytatódott a magyarság elleni megtorlás - többféle bosszúvággyal tetézve! - az a folyamat, aminek a kórokozói Mátyás király halála után kezdtek veszélyesen szaporodni és a következő évszázadokban, amikor teljesen megszűnt a nemzeti királyok karizmatikus hatása, országóvó tevékenysége. Abban a korszakban, amellyel már közvetlen elődeink, valamint a mi nemzedékünk is "testileg érintkezett", e közeli, testet-lelket sebesítő korban a nagy országrontók közé tartoztak Károlyi Mihály, valamint Kun Béla és társai. De ők csak előkészítették a talajt a bevonuló rablóbandák, országtolvajok számára. S igen, a sajátos megtorlást folytatták a környező országok neves politikkusai és névtelen ügynökei a különböző nemzetközi fórumokon és sokféle módon. E tevékenység egyik elvakult szorgosa és fő buzgólkodója Eduard Benes volt. Más felfogású volt Jan Masaryk. Károlyi pedig gyönge és naiv politikusnak bizonyult, ezért ártott. Kun Béláék a magyar nemzet érdekeit vették semmibe, nem engedték, hogy a magyar katona, akár az ún. "Vörös Hadsereg" tagjaként is a hazájáért harcoljon! Ennek igen szégyenletes következményei lettek, s ez hatással volt a trianoni döntésekre is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!