TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Hommage á Fejtő Ferenc. A 90 éves Fejtő Ferenc köszöntése emlékezésekkel és tanulmányokkal

Hommage á Fejtő Ferenc. A 90 éves Fejtő Ferenc köszöntése emlékezésekkel és tanulmányokkal

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Világosság Könyvnyomda Rt.

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Francia nyelv

Nyelv:

Francia, Magyar

Terjedelem:

307 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630375494

tartalom:

Fejtő nem volt fiatalkorom részese. Idősebb nálam, és amikor személyesen is megismerhettem, neve már fogalomszámba ment, belefért a magyar szociáldemokrácia múltja, megújítása, a mindig korszerű progresszió, a változatlan nemzethűség, ami távolról talán hasonló, de nem azonos képet rajzol a magyar valóságról, mint amilyennek mi látjuk ugyanazt. Amit életműve ismeretében ma nyugodtan kimondok, az mindenképpen az életműve iránt érzett csodálat szava. Magyarországtól távol élve, Fejtő bámulatosan világosan látta és látja a mindenkori fejlemények okát, mindig képes azokat az európai folyamatok egészébe illeszteni, és úgy tudja a véleményét megfogalmazni, hogy az egyszerre érthető mind a szerves nyugati fejlődés, mind olykor akadozó hazai fejlődésünk szereplői számára. Kevés író mondhatja el magáról, hogy élete művében eszmei ellentmondások nincsenek. Hogy egyazon eszmét szolgálva mindenkor követni tudja az idő sodrát, és véleménye megőrzi érvényét és homogenitását. Pedig Fejtő életművének - azt hiszem - ez az igazi belső értéke. Ma, amikor Magyarországon a szociáldemokrácia megújulása és korszerűsítése politikai szükségesség, Fejtő írásai akár visszaemlékező jellegűek, akár helyzetértékelők, alkalmas kiindulási pontul szolgálnak mindazoknak, akik e feladatra vállalkozni mernek. Fejtő 90. születésnapjára készül, mindannyiunk szeretetétől és tiszteletétől övezve. E néhány sorommal semmi mást nem szeretnék, mint tisztelegni személye és az életműve előtt, amely mindig tárgyilagosan valóságtartó és izzóan személyes volt. Mint minden igazi történészi teljesítmény. Budapest, 1999. február 5. Göncz Árpád

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!