TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Honvédségből néphadsereg

: Honvédségből néphadsereg

Kiadás:

Párizs; New Brunswick, 1986

Kiadó:

Magyar Füzetek kiadása

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

322 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

0930888316

tartalom:

Ez a könyv a történetírás igényével lép fel. A kérdés az, hogy vajon lehet-e - de még inkább: szabad-e - olyan kérdést tárgyalni tudományos szándékkal, amire vonatkozó okmányok hozzáférhetetlenek? Normális körülmények között a válasz csakis nemleges lehetne. De rendhagyó eseményekről, rendhagyó körülmények között adott beszámoló csakis rendhagyó eljárást követhet. Három körülmény ösztönzött arra, hogy szembenézzek ezekkel a nehézségekkel és munkához fogjak. Az egyik az, hogy meg kell írni azt, amit ez a könyv tartalmaz; ez a szemtanú kötelessége. A másik, hogy nem bocsátkozom apró részletekbe - amihez valóban okmányokra lenne szükség - hanem inkább alapvető kérdések tárgyalására szorítkozom, ami emlékezetből és személyes feljegyzésekből is életrekelthető. Végül pedig az is ösztönző hatással volt rám, hogy otthon tetemes számú könyv és tanulmány jelenik meg manapság a kérdéses kor katonai eseményeiről. Miért ne legyen az igazság is hozzáférhető azoknak, akiket ezek a fejlemények érdekelnek?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!