TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Horváth Mihály

: Horváth Mihály

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Művelt Nép Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Művelődéstörténet Politika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Történelmi Társulat

Terjedelem:

100 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Egy multszázadi magyar történetíró, államférfi és főpap életének rajzát veszi itt az olvasó. Ez az élet a 19. század elejétől csaknem e század végéig ível és így a magyar politikai gondolkodás, a magyar történeti felfogás alkulásának is fontos fejezetét jelenti számunkra. Megvilágítja a magyar polgárosodó nemesség ideológiai fejlődését a szabadságharc előtt, ennek a fejlődésnek a csúcspontját a forradalom és szabadságharc idején, végül hanyatlásának kezdeteit az abszolutizmus korában és a kiegyezési korszak első évtizedében. Erre az ábrázolásra azért nyílik lehetőség, mert Horváth Mihály, osztályának, a polgárosuló magyar középnemességnek egyik legjobb fia volt, akinek gondolkozásában ez osztály gondolkodásának haladó vonásai mellett a korlátok is világosan megmutatkoznak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!