TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Hősök és szentek. Magyar szentek

Hősök és szentek. Magyar szentek

Kiadás:

Budapest, 1941

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

444 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Magyar szentek arcképének teljes történelmi hitelességgel és teljes írói művészettel megírt sorozata ez a kötet Szekfű Gyula irányt mutató bevezetőjével. A tanulmányok a kutatás, jellemezés újszerű eszközeivel, a történelmi elemzés finom módszereivel helyezik bele a magyar szenteket korukba s mutatják meg bennük azt, ami a kor fölött való. A változatos tanulmányok sora: remek történelmi esszék gyűjteménye. S a hősökön át a lelkibb, mélyebb magyarság vallomása; az írók azt keresik meg bennük, ami sajátosan magyar: magyar lélek és örök katolicizmus találkozása, akár a középkor harcaiban, országépítésében és elvont szerzetesi tanulmányaiban, akár a reformáció és ellenreformáció viharaiban. Szent István, Szent Imre, Szent Gellért, Boldog Mór és a zoborhegyi remeték, Skóciai Szent Margit, Szent László, Szent Erzsébet és Boldog Gertrúd, Boldog Margit, Szent Kinga, Kapisztrán Szent János, Boldog Özséb és a három kassai vértanú életét és történelmünkben vállalt szerepét kiváló tudósok és írók vetítik elénk."

leírás:

Eredeti védőborítóval, érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!