TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Hungaria eliberata. Budavár visszavétele és Magyarország felszabadítása a török uralom alól 1683-1718

: Hungaria eliberata. Budavár visszavétele és Magyarország felszabadítása a török uralom alól 1683-1718

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

186 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631322637

tartalom:

"Kereken száznegyvenöt esztendős megszállás után háromszáz esztendővel ezelőtt, 1686. szeptember 2-án hullt le a török félhold a magyar királyok egykori székvárosának, budának ormairól. A Szent Szövetség hadai néhány esztendő leforgása alatt csaknem egész Magyarország területét megtisztították a török helyőrségektől, a törökök ellentámadási kísérletei pedig az Al-Dunától észkra sorra kudarcba fulladtak. E háború következtében a Habsburg birodalom hatalma csúcsára emelkedett, az egykor oly félelmetes török birodalom pedig a középhatalmak szintjére süllyedt vissza. Szakály Ferenc - korabeli ábrázolások felhasználásával gazdagon illusztrált - kötete nemcsak a hadieseményekről ad leltárszerűen teljes áttekintést, hanem behatóan foglalkozik a háború megindulásakor immár négy részre hullott Magyarország belső viszonyaival, a Habsburgok győzelmének és a törökök vereségének gazdasági, katonai és politikai okaival és következményeivel is. A munka egyszersmind hozzászólás ahhoz a régi vitához is, hogy Magyarország a török kiűzése után 'osztrák gyarmattá' vált-e vagy sem."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!