TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
II. Endre Aranybullája

II. Endre Aranybullája

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gondolkodó Magyarok

Terjedelem:

61 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631410919

tartalom:

Az 1222-ben kelt Aranybulla, történelmünk egyik legfontosabb hitlevele, a magyar alkotmány jogi alapja volt évszázadokon át. Az okmány jogok, kötelességek kánona, a nemzet és a király szerződése, amely az ország megtartását, politikai egységét vigyázta. A magyar nemzet ez idő tájt és épp az Aranybulla alapján még több mint 600 évig a magyar nemességet jelentette. Nem véletlen, hogy a latinul írott oklevél első magyar nyelvű közzétételére épp 1805-ben került sor. Akkori megjelentetése - Virág Benedek ízes fordításában - egyértelmű tiltakozás volt a magyar alkotmányt felszámoni igyekvő, a Magyarország politikai önállóságát megsemmisíteni óhajtó Habsburgokkal szemben. A kötet az Aranybulla három fordítását tartalmazza: Virág Benedek, Nagy Gyula és Érszegi Géza munkáját

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!