TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
II. József, a császári Don Quijote. Mozaikkockák valósághű arcképéhez

: II. József, a császári Don Quijote. Mozaikkockák valósághű arcképéhez

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

414 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632817842

tartalom:

"Bécs, július, turistaszezon. A Kapucinus Kriptába, a Habsburg uralkodók temetkezési helyére vezető lépcsőkön minden nemzetbeli kíváncsiak ereszkednek lefelé. Köztük magyarok is... Hatalmas, díszes, közös kőládában - előtte maga a pápa imádkozott 1783 húsvétján - Mária Terézia és férje, Ferenc császár. A fejedelmi galambpár... Angyal tart koszorút föléjük, másik kezében harsona. Majd az utolsó ítéletkor... Hideg, kőbe merevült pompa, hivalkodás mindenütt. Kissé külön síma, sötét fémszarkofág. Semmi dísz. Egyszerű szavak. Josephus II. Római császár, Ferenc és Mária Terézia fia és utóda. Született:... Meghalt:... Milyen más, mint a többi. Más sírban más kell, hogy legyen a holt is, aki egyszerűnek parancsolta végső nyughelyét. Más, nagyon más. Milyen? Ezt a halottat jobban kellene ismernünk. Ezt az uralkodót. Meg kellene ismernünk ezt az embert. Ennek a megismerési kísérletnek szülötte ez a könyv." Száz év múltán az első magyar nyelvű életrajz II. Józsefről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!