TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
II. Rákóczi Ferenc erdélyi hadserege

II. Rákóczi Ferenc erdélyi hadserege

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1994

Kategóriák:

Magyar történelem Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

650 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9732603917

tartalom:

1703 őszén Erdélyben is általános jelleget öltött a II. Rákóczi Ferenc vezette Habsburg-ellenes felkelés. A következő év nyarára néhány vár kivételével az ország a felkelők ellenőrzése alá került. Az éles társadalmi ellentétek miatt a fegyvert fogott parasztok és birtokos nemesség között egyre fenyegetőbbé vált a feszültség. Ez nagymértékben gátolta a császáriak elleni egységes fellépést. Miután a gyulafehérvári országgyűlés Rákóczit fejedelemmé választotta, udvari tanácsosát, Radvánszky Jánost küldte Erdélybe hogy rendezze a felkelők táborát. 1704 őszén összeíratta a felkelők csapatait. Így született meg a korszak egyik legfontosabb történeti forrásanyaga, a kuruc hadsereg lajstroma. Ebből tudomást szerezhetünk a hadsereg megszületésének körülményeiről, szervezeti felépítéséről, a harcosok provenienciájáról és fegyverzetéről. A hatalmas névanyag alapján képet alkothatunk a hadsereg etnikai összetételéről is. (Magyar András)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!