TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
II. Rákóczi Ferenc politikai és erkölcsi végrendelete

II. Rákóczi Ferenc politikai és erkölcsi végrendelete

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Latin nyelv

Nyelv:

Magyar, Latin

Sorozat:

Archivum Rákóczianum

Terjedelem:

555 p., 15 kép

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630535548

tartalom:

"Az Archívum Rákóczianum új sorozatában elsőként rákóczi Emlékiratainak kétnyelvű kritikai kiadása látott napvilágot. A sorozat harmadik kötetében több olyan művet adunk közre, amelyek Rákóczi Politikai és erkölcsi végrendeletét alkotják, mindenekelőtt két nagy állambölcseleti és etikai értekezését: Gondolatok a keresztény ember életének és udvariasságának alapelveiről, valamint Értekezés a hatalomról. Mindkét mű most jelenik meg először magyarul, franciául is csak egy átírt, erősen lerövidített változat volt ismert a fenti, kiadásunkban is megőrzött címmel kiadott hágai kiadványból. Az Értekezés latin szövege mindmáig kiadatlan maradt, ahogy a két mű hiteles és teljes szövege is most kerül csak a közönség elé. A kötetben Rákóczi Végrendeletének szövegét is közöljük a vele kapcsolatos levelekkel együtt, valamint több olyan mellékletet, amelyek szorosan összefüggnek a két Rákóczi-művel (István király Intelmei), illetve szerepelnek a kiadványban (pl. Rákóczi rövid életrajza). A kötet háromnyelvű, a szövegkritikai apparátus latinul és franciául olvasható, a tanulmányok és tárgyi jegyzetek pedig franciául és magyarul, illetve részben latinul és magyarul. A tárgyi apparátus részletesen elemzi a művek megírásának és kiadásának történetét, jelentőségét és utóéletét, valamint szöveghagyományát. Bőséges kommentárok segítik a művek filozófiai és teológiai eszmerendszerének megértését."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!