TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Irányeszmék

: Irányeszmék

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gondolkodó Magyarok

Terjedelem:

64 p.

Kötésmód:

fűzött

ISBN:

963141308X

tartalom:

1848 tavaszán, az Életképekben jelent meg Vasvári Pál írása: az Irányeszmék - társadalomtudományi dolgozat, politikai röpirat és lírai szárnyalású prózavers. Társadalomtudományi dolgozat: az ifjú történész az európai történelem tényeit, eseményeit sorakoztatja fel annak bizonyítására, hogy a középkor maradékai túlságosan rákövültek Európa s különösen hazánk társadalmára, megérett az idő az általános megújulásra. Politikai röpirat: harcos eltökéltséggel, forradalmas szellemmel prédikál Vasvári Pál, cselekvésre ösztönöz, politikai bátorságra, tettekre biztat, a bilincsek lerázására. Lírai prózavers: 1848. március idusa előtt még életben van a sajtó-cenzúra, a gondolatokat csak költői burokban elrejtve lehet kimondani, Vasvári Pál tehát képekben, allegorikus hasonlatokban, szárnyaló tirádákban fogalmaz. Jelen időben álmodik az álmodott jövőről.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!