TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Jászi Oszkár válogatott levelei

: Jászi Oszkár válogatott levelei

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

623 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631416879

tartalom:

˝Jászi hosszú életében a levelezésnek különleges szerep jutott. Előbb a századfordulón mozgalmat, majd pártot szervező nemzedék-vezér, később a parazsat őrző s a világban szétszórt tábort, majd annak maradványait összetartani igyekvő emigráns szenvedélyes odaadással és kötelességtudattal végzett állandó tevékenysége, minden jel szerint kedvenc műfaja volt. Leveleit - új Kazinczyként - igazi műgonddal írta az őt leginkább foglalkoztató kérdésekről, cikkeinél többnyire nyíltabban, színesebben és szenvedélyesebben, s főleg fesztelenebbül mondta ki bennük véleményét, és, mint ez számos utalásából kiderül, az utókornak is szánta őket. Az itt közölt első levelet 1893-ban egy 18 éves fiatalember, a vizsgáira készülő elsőéves joghallgató írja a nagykárolyi szülői házból. Az utolsót 1956-ban egy a nyolcvanadik életévén túl járó, súlyosan beteg és elmeszesedett aggastyán az amerikai Oberlinből. A két évszám önmagáért beszél: a közben eltelt bő hat évtizedben a világ és benne Magyarország a legélesebb és legdrámaibb változásokon ment át. Jászi mindezt nyitott szemmel, nem lankadó, szenvedélyes érdeklődéssel és csaknem mindig cselekvően élte át, soha nem térve ki az állásfoglalás elől. Elsősorban ezért különleges a levelezése.˝

leírás:

A képoldalak és a tartalomjegyzék nyomáshibás, néhány oldal hiányzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!