TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Jobboldali radikalizmusok tegnap és ma. Tanulmányok

Jobboldali radikalizmusok tegnap és ma. Tanulmányok

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Napvilág Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Politika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Politikatörténeti füzetek

Terjedelem:

273 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639082104

tartalom:

"A jobboldali radikalizmus ideológiájáról, múltjáról és jelenéről a kötet 1993-as megjelenése óta eltelt időben sem született összefoglaló monográfia vagy átfogó válogatás. A bővített kiadást mindenekelőtt e hiány pótlása indokolta. A cikkek, előadások és tanulmányok egyrészt fogalmi, elméleti fogódzókat adnak az olvasó kezébe, másrészt sokoldalúan tárgyalják a jobboldali radikalizmusok - közöttük kiemelten a fasizmus - történelmi alakváltozásait Európában. Több írás foglalkozik a hazai szélsőjobb politikai alakzatok átalakulásával, a mai megnyilvánulások történelmi gyökereinek feltárásával. Az írások a történelmi háttérről sosem megfeledkezve a korábbinál szélesebb spektrumban vázolják fel a jobboldali radikalizmus mai formáit a világban. Betekintést kínálnak az Amerikai Egyesült Államokban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Ausztriában és Oroszországban zajló folyamatokba. A könyvvel az analitikus kritikai megnyilatkozások színes csokrát nyújtjuk át az olvasónak, ami egyben azt is jelenti, hogy a szerzők nézetei nem egyeznek minden tekintetben. Különösen a szélsőségekkel szembeni fellépés stratégiáját és módszereit illetően van az írások között eltérés. Ez azonban csak izgalmasabbá teszi a válogatást, amelynek szerzői között olyan kitűnő társadalomtudósok vannak, mint Ormos Mária, Ludassy Mária, Fehér Ferenc és Heller Ágnes, Szilágyi Ákos, Csepeli György és mások."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!