TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Kádár élt...

: Kádár élt... "Aki nincs ellenünk..." Első rész

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Duna International

Kategóriák:

Magyar történelem Politika Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

304 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789639919112

tartalom:

˝Tévedni persze emberi dolog, és a történész is ember. Belátom, én magam jócskán tévedtem munkásságom során. Ma már nyilvánvaló számomra, hogy minden esetben a személyes elfogultság volt a fő ok. Akkoriban még nem voltam képes elkerülni ezt a komoly hibát. Most, amikor még nagyobb a kísértés, minden erőmmel, tudatosan igyekszem felismerni a buktatókat, a kelepcéket. Leginkább arra törekszem, hogy ez sikerüljön. Erre a szemléletre tanított a kiváló magyar történész, Kosáry Domokos: "Azzal is számolnunk kell, hogy Magyarország történetében különösen meghatározó volt a nemzetközi erőviszonyok játéka. Az egész 20. század története napnál világosabban tükrözi ezt, ellentétben olyan feltételezésekkel, amelyek kizárólag a belső társadalmi mozgásból magyarázták meg a nemzetközi helyzetet is, mint hogyha a farok csóválná a kutyát. Rendszerint inkább a kutya csóválja a farkát, ha jókedve van." A szerző Berecz János Kádár János közvetlen munkatársaként dolgozott hosszú éveken át, így saját tapasztalataira, élményeire hagyatkozva írta meg érdekfeszítő visszaemlékezését Magyarország 20. századi történetének meghatározó politikusáról. A közelmúltban megjelent második kötet után az Olvasó kézbe veheti az első rész átdolgozott kiadását.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!