TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Károly és Zita. Az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó uralkodópárja

: Károly és Zita. Az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó uralkodópárja

Fordító:

Kiadás:

h. n., 2005

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Magyar történelem Életrajz Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

360 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632089472

tartalom:

"Még javában dühöngött a háború, amikor az idős uralkodó, Ferenc József 1916 novemberében elhunyt. Habsburg-Lotharingiai Károly került Ausztria és Magyarország trónjára, felesége, Zita, Bourbon-pármai hercegnő pedig szilárdan ott állt férje oldalán. A fiatalság szenvedélyétől, valamint Istenbe és az emberekbe vetett hitüktől vezérelve mindent elkövettek, hogy véget vessenek a gyilkos háborúnak, megpróbálva szembeszállni a sorssal. Céljuk elérése érdekében kontinentális méretű sakkjátszmába kezdtek, harcuk azonban kudarccal végződött. A Birodalom széthullása nyomán hosszú időre óriási káosz keletkezett. A trónjától és vagyonától megfosztott uralkodói párt Madeira szigetére száműzték, ahol nehéz körülmények között éltek gyermekeikkel, Károly legyengült szervezete pedig nem tudott megbirkózni az egészségére ártalmas környezettel, és fiatalon meghalt. Károly és Zita szerelme feltétlen volt és odaadó. Házasságuk két bámulatos lélek misztikus és romantikus egyesülése. A mű felidézi a kivételes asszony és férfi életét, melynek egyszerűsége és méltósága tiszteletet váltott ki irántuk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!