TÖRTÉNELEM / Magyar történelem kategória termékei
Károly-laktanyától a Don-kanyarig

: Károly-laktanyától a Don-kanyarig

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Hét Krajcár Kiadó

Kategóriák:

Magyar történelem Második világháború

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

274 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638250550

tartalom:

Csak töredék-történetek élnek bennünk, negyvenesekben, ötvenesekben is, apáink életéről s haláláról. S mit tudnak a második világháborúról fiaink és unokáink? Mit tudunk a magyar katonák mindennapjairól, helytállásukról, mit tudunk hazaszeretetükről, életükről és halálukról, a Donnál elesett hősökről, Budapest ostromáról? Kadosa (Kiss) Árpád előző visszaemlékezése, a Viszontlátásra, hadnagy őr! 8000 példányban elfogyott. E könyv szerzője ott volt valamennyi fronton, átélte a XX. század és a világtörténelem talán legvéresebb háborúját. Emlékei, sorsa hű tükörképe annak, ahogy az emberek akkor éltek és gondolkodtak. A múlt megismerésének elengedhetetlen feltétele, hogy alulnézetből is szemlélni lehessen a történteket. Egyéni sorsok bemutatása nélkül nincsen nemzeti emlékezet sem. Fájdalmas veszteségünk, hogy Kadosa Árpád nem érhette meg könyve megjelenését. Boldog házasságának ötvenedik évében, 2000. április 4-én, életének 86. évében elhunyt. Maholnap eltűnnek az utolsó szemtanúk, történelmi forrásaink kiapadnak. Az ő visszaemlékezéseik nélkül aligha lehet pontos képet alkotni arról, milyen is volt a kor hangulata, mit gondoltak, hogyan éltek az emberek. Elég csak átfutni a tartalomjegyzéket ahhoz, hogy kedvet kapjunk e kitűnő könyv, e rendkívül fontos információforrás olvasásához.

leírás:

Előző tulajdonos bejegyzése ceruzával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!